HOME | INSCRIERI UNITATE CAZARE | AJUTOR | CONTACT | DESPRE NOI |

Balta Suhaia,Balta Suhaia Suhaia, Rezervatii Balta Suhaia..

  SPEAK TO OUR TRAVEL EXPERTS : +4021.319.32.23
Oferta personalizata
Cauta oferte
Nume unitate
Tara
Data plecarii Click pentru a alege data plecarii
Numar stele stele
Tip masa
Tip camera
Pret minim €
Pret maxim €
Nume unitate
Tara
Transport
Data plecarii Click pentru a alege data plecarii
Numar stele stele
Tip masa
Tip camera
Pret minim €
Pret maxim €
Nume
Tara
Transport
Data plecarii Click pentru a alege data plecarii
Pret minim €
Pret maxim €
Curs valutar
02-Noiembrie-2016
Euro = 4.5056 lei
Dolar = 4.0954 lei
Utile si divertisment
Despre Balta Suhaia
Balta Suhaia – situata pe teritoriul administrativ al comunei Suhaia, cu o suprafata de 1455 ha, atribuita în custodie Primariei comunei Suhaia.

Flora existenta în zona este flora caracteristica regiunilor de silvostepa,în care se întrepatrund elemente specifice luncilor marilor fluvii si zonelor saraturoase, aparute ca urmare a activitatilor antropice. Una dintre speciile caracteristice este stuful, care uneori formeaza asociatii cu papura.

Fauna: Zoobentosul este format din specii de protozoare, gasteropode lamelibranhiate, oligochete, crustacei, eferemide, chironomide, culicide. Zooplanctonul este format din populatii de: flagelate, rizopode, rotiferi, copepode, ostracode, filopode. Nectonul este format din populatii de crap, stiuca, salau, platica, babusca, rosioara,lin,biban. Amfibienii sunt reprezentati de specii ca: Triturus cristatus, Triturus vulgaris, Bombina bombina, Bufa viridis, Hyla arborea, Rana ridibunda, Rana esculenta, Rana dalmatine. În aria speciala de protectie avifaunistica, reptilele sunt reprezentate de specii ca: Natrix natrix, Natrix tesselata. Pasarile din zona de lunca sunt reprezentate de specii ca: prigoria, lastunul de mal, codobatura, barza alba. Pe timpul verii, în zavoaie se gasesc boicusul, greluselul de zavoi, acvila de camp. În tufarisul de pe marginea apei se întalneste pescarelul albastru mic .Pe malul lacului îsi cauta hrana prundarasii, nagatul, avozeta, ploierul argintiu, fluierarii, lopatarul, starcul cenusiu, starcul galben, starcul de noapte, codobatura cu cap negru, gainusa de balta. În zavoaie sunt prezente speciile de pasari clocitoare ca: mierla, gaita de padure, pitigoiul, pitigoiul albastru, iar ca specii de pasaj se întalnesc: sitarul,porumbelul de scorbura, dumbraveanca, pupaza, graurul, cucul. Se întalnesc specii de pasari rapitoare precum: cucuveaua comuna, buha, gaia neagra, vanturelul, acvila tipatoare mica, soimul dunarean, vanturelul de vara. În stufarisuri si papurisuri se întalnesc specii ca: privighetorile de stuf si de balta, pitigoiul de stuf, lacarul mare, lacarul de stuf, lacarul de pipirig, presura de stuf. Pe deasupra rogozisurilor zboara chirighita neagra, chirighita cu aripi albe, pescarusul razator, pescarusul mic, tot aici cuibaresc cateva specii de rate ca: rata salbatica mare, rata caraietoare, rata lingurar, rata cu ciuf, iar în migratii la pasaj se poate observa rata fluieratoare. Mamiferele sunt reprezentate de specii ca: pisica salbatica, mistretul,dihorul.

Balta Suhaia este arie de protectie speciala avifaunistica, deoarece biotopurile caracteristice acestei zonei umede din punct de vedere ornitologic evidentiaza existenta unor specii de pasari înscrise în Directiva 79/409/EEC privind conservarea speciilor de pasari salbatice.
Calendar evenimente
Decembrie 2018
  D L Ma Mi J V S  
  1
  2 3 4 5 6 7 8
  9 10 11 12 13 14 15
  16 17 18 19 20 21 22
  23 24 25 26 27 28 29
  30 31
Romania
Poze Romania Poze Romania
Atractii turistice Romania Atractii turistice
Informatii utile Romania Informatii utile
Oferte turistice
Newsletter
Completati numele si adresa de email pentru a primi cele mai bune oferte pe email!
Diverse
Protectia consumatorilor
Parteneriate

HOME | INSCRIERI UNITATE CAZARE | AJUTOR | CONTACT | DESPRE NOI | SUGESTII | CARIERE | PARTENERI |
Copyright Avis Travel 2018