HOME | INSCRIERI UNITATE CAZARE | AJUTOR | CONTACT | DESPRE NOI |

Parcul Sub Arini,Parcul Sub Arini Sibiu, Parcuri Parcul Sub Arini..

  SPEAK TO OUR TRAVEL EXPERTS : +4021.319.32.23
Oferta personalizata
Cauta oferte
Nume unitate
Tara
Data plecarii Click pentru a alege data plecarii
Numar stele stele
Tip masa
Tip camera
Pret minim €
Pret maxim €
Nume unitate
Tara
Transport
Data plecarii Click pentru a alege data plecarii
Numar stele stele
Tip masa
Tip camera
Pret minim €
Pret maxim €
Nume
Tara
Transport
Data plecarii Click pentru a alege data plecarii
Pret minim €
Pret maxim €
Curs valutar
02-Noiembrie-2016
Euro = 4.5056 lei
Dolar = 4.0954 lei
Utile si divertisment
Despre Parcul Sub Arini
in suprafata de 22 de hectare, Parcul Sub Arini-unul dintre cele mai mari si mai vechi parcuri din Romania-a fost infiintat printr-o hotarare a municipalitatii din noiembrie 1856. Inginerul Wolfgang Seifried a fost insarcinat cu elaborarea si conducerea lucrarilor. in anul imediat urmator a inceput trasarea celor doua alei principale, de-a lungul fostului canal al scolii de inot si al paraului Sevis. in acelasi timp s-a procedat si la plantarea perimetrului cu diverse specii de arbori:pin, tei si bineinteles, arin.
in 1859 s-a construit digul, un an mai tarziu podul peste paraul Trinkbach, iar in imediata apropiere, intre anii 1863-1865, restaurantul Sub Arini (Bolta Rece).
in aceeasi perioada parcul a fost preluat de Societatea bancii de asigurari, care a inceput amenajarea lacurilor pentru pesti.Exploatarea lor a fost concesionata comerciantului Adolf Stoffel, al carui faliment a dus la degradarea si innamolirea lacurilor, devenind focare de malarie. De abia dupa mai multi ani, respectiv in 1874, zona va fi asanata si curatata. Dupa infiintarea Societatii pentru infrumusetarea Orasului, aceasta preia, in 1881 lucrarile de amenajare si de plantare a parcului, cu arbori si arbusti ornamentali indigeni si exotici. in 1883 s-a construit sera, in 1894 fantana arteziana, in 1898 pavilionul de muzica, iar intre 1904-1905 s-a introdus iluminatul electric pe alei si de-a lungul fantanii arteziene. Preocuparile pentru intretinerea si dezvoltarea parcului au stagnat o vreme, fiind reluate abia dupa primul razboi mondial. S-au trasat, atunci, alei noi, s-a amenajat rozariumul, iar in 1927 a fost dat in folosinta stadionul municipal, sub numele initial de stadionul de educatie fizica. Acesta a suferit transformari majore in perioada 1977-1981, fiind montate tribune iar capacitatea sa a ajuns de la 12.000 la 24.000 de spectatori.
in 1938 a fost dezvelita statuia lui Mihai Eminescu, bust realizat de sculptorul Radu Moga. Din 1979, parcul devine o adevarata gradina botanica, fiind asfaltate principalele alei, si executandu-se lucrari masive de plantare si de organizare peisagistica. in locul vechiului pavilion de muzica se construieste o strada noua, spatii de joaca pentru copii si de relaxare si este reamenajata fantana arteziana.
Astazi parcul adaposteste 68 de specii vegetale (dintre care aproape jumatate exotice) si 95 de specii de pasari sedentare sau migratoare. Alaturi de arini, tei, castani, platani si alti copaci indigeni (unii dintre ei avand varsta de peste 150 de ani) pot fi admirate aici specii din America de Nord (molid intepator, pin strob, nuc si artar american, tsuga, ienupar de Virginia, Douglas verde) din Extremul Orient (dracila japoneza, ginkgo biloba) ori bradul de Caucaz. in afara amenajarilor pentru agrement din ultimii ani(strand, teren de tenis) municipalitatea intentioneaza sa usureze accesul turistilor spre Padurea Dumbrava si Gradina Zoologica, prin construirea unei piste pentru biciclisti.
Proiectul include, de asemenea, realizarea, in luminisul de dupa actualul foisor, a unui loc de joaca si de agrement, dar si a unui camping, respectiv a unui strand in aer liber, langa fostul depozit de munitie.
 

Warning: imagejpeg(uploads/thumbs/tn_15014_parcul sub arini.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/activspo/public_html/avistravel.ro/thumb.php on line 104

Warning: getimagesize(uploads/thumbs/tn_15014_parcul sub arini.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/activspo/public_html/avistravel.ro/ini.php on line 49

Warning: Division by zero in /home/activspo/public_html/avistravel.ro/ini.php on line 52

Warning: getimagesize(uploads/thumbs/tn_15014_parcul sub arini.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/activspo/public_html/avistravel.ro/ini.php on line 61

Warning: Division by zero in /home/activspo/public_html/avistravel.ro/ini.php on line 64
Calendar evenimente
Decembrie 2018
  D L Ma Mi J V S  
  1
  2 3 4 5 6 7 8
  9 10 11 12 13 14 15
  16 17 18 19 20 21 22
  23 24 25 26 27 28 29
  30 31
Romania
Poze Romania Poze Romania
Atractii turistice Romania Atractii turistice
Informatii utile Romania Informatii utile
Oferte turistice
Newsletter
Completati numele si adresa de email pentru a primi cele mai bune oferte pe email!
Diverse
Protectia consumatorilor
Parteneriate

HOME | INSCRIERI UNITATE CAZARE | AJUTOR | CONTACT | DESPRE NOI | SUGESTII | CARIERE | PARTENERI |
Copyright Avis Travel 2018