HOME | INSCRIERI UNITATE CAZARE | AJUTOR | CONTACT | DESPRE NOI |

Grecia Antica, Uleiul de Masline, Muntele Athos,Grecia Antica, Uleiul de Masline, Muntele Athos Grecia, Stiati ca... Grecia Antica, Uleiul de Masline, Muntele Athos,

  SPEAK TO OUR TRAVEL EXPERTS : +4021.319.32.23
Oferta personalizata
Cauta oferte
Nume unitate
Tara
Data plecarii Click pentru a alege data plecarii
Numar stele stele
Tip masa
Tip camera
Pret minim €
Pret maxim €
Nume unitate
Tara
Transport
Data plecarii Click pentru a alege data plecarii
Numar stele stele
Tip masa
Tip camera
Pret minim €
Pret maxim €
Nume
Tara
Transport
Data plecarii Click pentru a alege data plecarii
Pret minim €
Pret maxim €
Curs valutar
02-Noiembrie-2016
Euro = 4.5056 lei
Dolar = 4.0954 lei
Utile si divertisment


Grecia Antica, Uleiul de Masline, Muntele Athos

Stiati ca...
 
… imnul Greciei are 158 de strofe.Nimeni din Grecia nu cunoaste in intregime imnul statului ?
 
 … uleiul de masline impiedica deteriorarea ADN-ului ?
 
… in Grecia antica, copiii aristocratilor erau unsi la nastere cu ulei de masline pentru ca la maturitate sa nu le creasca par pe corp ? 
 
… MAUSOLEU este numit dupa Mausol (377-353 i. Hr.), rege din Caria in Grecia antica ?
 
… locuitorii insulei Creta din Grecia sunt cunoscuti in toata lumea pentru longevitatea lor? Nu sufera de boli de inima, cancere, diabet sau obezitate. Dieteticienii au stabilit ca un element major care contribuie la starea lor de sanatate este consumul regulat de ulei de masline, in special daca este presat la rece. Acesta protejeaza inima de imbolnavire datorita acizilor grasi mononesaturati ca si continutului ridicat de antioxidanti (polifenoli).Studiul, efectuat pe 200 de barbati arata cum consumul zilnic a trei linguri de ulei de masline duce la cresterea colesterolului bun si la reducerea celui rau, datorita caruia arterele se ingroasa, blocand circulatia sanguina.
 
… cea mai veche fabrica de parfumuri din lume dateaza din anul 4000 i.Chr. si a fost descoperita, in anul 1993, intr-un sit arheologic la Pyrgos-Makroraki, una din insulele din Cipru (Grecia)? Echipa de cercetatori a fost condusa de dr. Maria Rosaria Belgiorno (Institutul de Tehnologie Aplicata din cadrul Consiliului National de Cercetari Culturale - Italia), in colaborare cu Mary Hadjikosti (Departamentul pentru Antichitati din Cipru). 
 
… in Grecia antica, atletii isi ungeau, in mod ritualic, trupurile, cu ulei de masline, deoarece exista credinta ca uleiul de masline confera putere si mentine tineretea? Homer il numea chiar "aur lichid". Uleiul obtinut din fructele maslinului era atat de important pentru grecii antici, incat in anul 600 i.Chr., in Atena, Solon (635 - 559 i. Chr.) a legiferat ca oricine taia vreun maslin sa fie condamnat la moarte sau exilat din cetate.
 
… cultivatorii de maslini erau scutiti de serviciul militar ? Ramurile de maslin, simbol al abundentei, maretiei si pacii, impodobeau capetele conducatorilor si erau aduse ca ofranda zeilor. Ulterior, moastele sfintilor si martirilor erau stropite cu ulei de masline, care de asemenea, era picurat, prin anumite orificii, si in mormintele acestora.
 
… uleiul de masline a servit nu doar ca hrana, ci si ca accesoriu de cult si leac magic pentru diverse afectiuni ?
 
… desi ramasite fosilizate ale arborilor de maslin au fost descoperite langa Livorno, in Italia, datand din urma cu aproape 20 de milioane de ani, acestia au fost efectiv cultivati incepand cu anul 5.000 i.Chr. in Creta, de unde cultura s-a raspandit, pana la aprox. 1400 i.Chr., in Syria, Palestina, Israel, Cipru si Egipt ?
 
… Muntele Olimp. Olimp inseamna „plin de lumina” ? Este cel mai inalt vârf din Grecia (2917 m, aflat intre Thessalia si Macedonia). Acest munte pastreaza urme ale zeilor care au trecut pe aici.
 
… Muntele Parnassos (2547m) este al doilea vârf din cel mai cunoscut din Grecia? Acesta iese in afara orasului Delfi. Acest sit a devenit azi una din cele mai importante statiuni pentru sporturile de iarna din tara. In Antichitate, era consacrat cultului zeului Pan si Diony.
 
… in Grecia veti gasi o particularitate pe care nu o veti gasi altundeva: grota ? Mai mici sau mai mari, ele ascund uneori veritabile vestigii ale cetatilor antice. In unele dintre ele se gasesc stalactite si stalagmite impresionante.In insulele Argo-Saronice, grota Agia Sofia s-a format dintr-un calcar negru. Un sihastru a pictat aici in secolul al XIII-lea fresce care reprezinta cele patru virtuti cardinale: curajul, dreptatea, intelepciunea si cumpatarea.
 
… Creta are aproximativ 4700 de grote si caverne ? Legate de mitologia antica, grotele Dicté si Idaian sunt cele mai celebre. Grota Dicté este locul unde s-a nascut Zeus, fiind gasite aici numeroase obiecte de cult. Grota Idaian a fost un important loc de pelerinaj in epoca clasica.
 
 
 
Calendar evenimente
Mai 2018
  D L Ma Mi J V S  
  1 2 3 4 5
  6 7 8 9 10 11 12
  13 14 15 16 17 18 19
  20 21 22 23 24 25 26
  27 28 29 30 31
 
Grecia
Despre GreciaDespre Grecia
Poze Grecia Poze Grecia
Atractii turistice Grecia Atractii turistice
Informatii utile Grecia Informatii utile
Oferte turistice
Newsletter
Completati numele si adresa de email pentru a primi cele mai bune oferte pe email!
Diverse
Protectia consumatorilor
Parteneriate

HOME | INSCRIERI UNITATE CAZARE | AJUTOR | CONTACT | DESPRE NOI | SUGESTII | CARIERE | PARTENERI |
Copyright Avis Travel 2018