HOME | INSCRIERI UNITATE CAZARE | AJUTOR | CONTACT | DESPRE NOI |

Austria , despre Austria Viena, informatii Austria, Foto Austria

  SPEAK TO OUR TRAVEL EXPERTS : +4021.319.32.23
Oferta personalizata
Cauta oferte
Nume unitate
Tara
Data plecarii Click pentru a alege data plecarii
Numar stele stele
Tip masa
Tip camera
Pret minim €
Pret maxim €
Nume unitate
Tara
Transport
Data plecarii Click pentru a alege data plecarii
Numar stele stele
Tip masa
Tip camera
Pret minim €
Pret maxim €
Nume
Tara
Transport
Data plecarii Click pentru a alege data plecarii
Pret minim €
Pret maxim €
Curs valutar
02-Noiembrie-2016
Euro = 4.5056 lei
Dolar = 4.0954 lei
Utile si divertisment

Despre Viena

Capitala Austriei si cel mai mic land al tarii este situata la poalele Alpilor pitoresti, pe malul Dunarii care este unul din cele mai mari fluvii din Europa, la 60 km de frontiera cu Slovacia.
Viena dateaza in paginile istoriei sub denumirea de Windobon (astfel era denumita o tabara a legionarilor romani, creata in secolul I). Acum Viena este unul din cele mai frumoase si cele mai vechi orase din Europa, despre care primele mentiuni au aparut in anii 1030.
Totodata Viena este un mare centru economic si industrial si cea mai curata capitala europeneana. In Viena locuiesc aproape un sfert din populatia Austriei.
Datorita amplasarii sale avantajoase,  Viena a  devenit sediul statului major OPEC, OBCE si a zecilor alte organizatii internationale (mai ales ca este cea de-a treia resedinta a ONU), precum si unul din principalele centre europene unde se organizeaza congrese si conferinte.
De-a lungul istoriei sale mai vechi de peste 2000 ani orasul a reusit sa pastreze eleganta sa imperiala – mostenirea dinastiei Habsburgilor. Pe drept cuvant Viena este denumita „perla arhitecturala a Europei”. Minunatele catedrale, palate luxuriante, piete marete, muzee cu tezaurul unic al artei, care cuprinde toate stilurile renumite de la cel gotic si al epocii Renasterii pana la  postmodernismul , – toate acestea sunt marturie a unui trecut maret al orasului, a mostenirii sale bogate arhitecturale si culturale.
La Viena, ca in nici una din capitalele europene se poate vedea o simbioza unica si armonioasa a lumii industriale si a celei naturale, a antichitatii si a contemporaneitatii, a linistii istorice si a prezentului tumultuos.
Centrul maretiei vieneze este Vechiul oras introdus de UNESCO in Lista mostenirii culturale mondiale. Acest adevarat muzeu medieval sub cerul liber la timpul sau a fost inconjurat de un puternic zid  de aparare, care a fost distrus  in secolul al XIX-le la ordinul imparatului Franz Iosif.  Ceva mai tarziu in locul lui a aparut Ringstrasse – o centura de bulevarde, care datorita  bogatiei de parcuri, scuaruri si a gradinilor se considera cel mai frumos din lume.
Cea mai importanta atractie a Vechiului oras este catedrala mareata  Sf.Stefan din sec. XIII–XVI  (Stefabsdom), avand doua turnuri asimetrice – o constructie grandioasa a goticii vieneze si simbolul national al Austriei. In interiorul catedralei sunt adunate minunatele opere al artei a cinci secole.
O alta capodopera a Vienei Vechi, care te incanta prin bogatia sa – este un ansamblu de palate Hofbur, ale carui cladiri s-au ridicat de-a lungul secolelor XIII–??  si de aceea in imaginea lor s-a reflectat influenta diferitelor stiluri arhitecturale.
La resedinta de iarna a Habsburgilor este adunata o multime de relicve minunate crestine, printre care sulita care a intrerupt supliciile Mantuitorului pe cruce sau Sulita Soartei, care poseda o forta si energie incredibile.
Cladirea Cancelariei de Stat din Hofburg si azi face parte din structurile guvernamentale ale Austriei – aici se afla cabinetul Bundespresident-ului  tarii, cel mai important congres-centru al Austriei.
Din ansamblul Hofburg face parte si cladirea Bibliotecii nationale care este cel mai mare tezaur al cartii din Austria. Pe toata lungimea  etajelor superioare se intinde o sala de festivitati cu o minunata acustica. Candva aici a dirijat Mozart.
In Muzeul istoriei artelor, ce se afla vis-a-vis de palatul imperial, este prezentata una din cele mai importante colectii de arta.  Aici se pot vedea lucrarile lui Rembradt, Rubens, Rafael, Caravagio, Durer, Tizian si altele.
Ceva mai departe, pe Rigstrasse se afla cladirea Parlamentului. Aceasta constructie este numita „un model al istorismului” – un stil arhitectural aparut in Austria care ulterior s-a raspandit in Europa. In Orasul vechi  poate fi vizitata cea mai frumoasa biserica din Viena in stil baroc – Karlskirche si cea mai veche biserica – Ruprechtskirche construita  in perioada anilor 796 si 829 si executata in stil romanic. Posibilitatea de a vedea Viena de la o mare inaltime o ofera turnul Donauturm. Calatoria prin Orasul vechi cu trasura va lasa impresii de neuitat si va crea o buna dispozitie.
Partea centrala a Vienei – este un minunat loc pentru plimbari pietonale. Aici va puteti odini in parcuri si scuaruri deosebite, sa stati intr-una dintre cafenele la o cescuta de cafea  „a la Viena” si sa faceti cumparaturi. Deosebit de multe magazine se gasesc in zona pietonala Kerntnerstrasse-Graben- Kolmarkt, precum si pe strada Maria-Hilferstrasse. Bineinteles ca o atentie deosebita merita si ansamblul de palate si parcuri Schenbrunn – resedinta de vara a Habsburgilor (sfarsitul secolului XVII) . Minunatul palat in stilul baroc Scheebrunn are 1441 apartamente, o atentie deosebita merita Marea galerie si „salonul milioanelor” in stilul roccoco. Pe teritoriul unui frumos parc al complexului palatelor puteti sa urcati pe un palier de vizionare langa arcul de triumf Gloriett, sa vizitati o sera din sticla si metal „Casa palmierilor”, labirintul, precum si cea mai veche din Europa gradina zoologica, a carei sectoare redau cu exactitate mediu natural de habitare a animalelor. Inca un palat renumit „perla barocului vienez” – Belweder. Resedinta de vara a printului Evghenii de Savoy, compus din doua cladiri, a fost construit la inceputul secolui X-III. Sala de marmora a Belvederului de Sus a devenit in anul 1955 locul de semnare a contractului epocal pentru tara care a daruit independenta Austriei.
Printre alte curiozitati istorice merita atentie casa-muzeu a lui Sigmund Freud , ceasul de strada „Ankerrur” si „Coloana ciumei”, construita in perioada de domnie a lui Leopold I , care aminteste de o groaznica epidemie de ciuma din 1679 care a rapit zeci de mii de vieti.
Viena – este un centru muzical cunoscut in intreaga lume, plin de ritmurile valsului, acesta atrage  melomanii  din toate colturile lumii. Acesta este orasul marilor compozitori. La timpul sau aici au trait si au lucrat F.I.Gaidn, W.A. Mozart, L.V-Bethoven si F.Schubert, I.Brams si I.Strauss. Mecca muzicala a Vienei, inimitabila Opera de Stat deschisa solemn la 25 mai 1869 cu „Don Juan” de Mozart. Acum in repertoriul acesteia sunt peste 200 de spectacole de balet si concerte de opera, care se prezinta in limbile materne. Odata pe an Opera de Stat din Viena se transforma intr-o imensa sala de dans, unde se organizeaza cel mai renumit bal al Austriei - Opernbal. Universitatile din Viena, scoli superioare de arta, traditiile muzicale si teatrale recunoscute in lumea intreaga, festivaluri de prestigiu  subliniaza rolul capitalei austriece in viata spirituala si culturala a Europei.
Viena stralucitoare in lumini orbitoare – este visul mult dorit a oricarui calator, romantic, estetician, gurmand, fan al muzicii clasice si amator al odihnei ecologice.

 

Warning: imagejpeg() [function.imagejpeg]: Unable to open 'uploads/thumbs/tn_17368_viena_cladire1.jpg' for writing: No such file or directory in /home/activspo/public_html/avistravel.ro/thumb.php on line 104

Warning: getimagesize(uploads/thumbs/tn_17368_viena_cladire1.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/activspo/public_html/avistravel.ro/ini.php on line 49

Warning: Division by zero in /home/activspo/public_html/avistravel.ro/ini.php on line 52

Warning: getimagesize(uploads/thumbs/tn_17368_viena_cladire1.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/activspo/public_html/avistravel.ro/ini.php on line 61

Warning: Division by zero in /home/activspo/public_html/avistravel.ro/ini.php on line 64
Calendar evenimente
Iulie 2018
  D L Ma Mi J V S  
  1 2 3 4 5 6 7
  8 9 10 11 12 13 14
  15 16 17 18 19 20 21
  22 23 24 25 26 27 28
  29 30 31
 
Viena
Despre VienaDespre Viena
Poze Viena Poze Viena
Atractii turistice Viena Atractii turistice
Oferte turistice
Newsletter
Completati numele si adresa de email pentru a primi cele mai bune oferte pe email!
Diverse
Protectia consumatorilor
Parteneriate

HOME | INSCRIERI UNITATE CAZARE | AJUTOR | CONTACT | DESPRE NOI | SUGESTII | CARIERE | PARTENERI |
Copyright Avis Travel 2018