HOME | INSCRIERI UNITATE CAZARE | AJUTOR | CONTACT | DESPRE NOI |

Germania , despre Germania , informatii Germania, Foto Germania

  SPEAK TO OUR TRAVEL EXPERTS : +4021.319.32.23
Oferta personalizata
Cauta oferte
Nume unitate
Tara
Data plecarii Click pentru a alege data plecarii
Numar stele stele
Tip masa
Tip camera
Pret minim €
Pret maxim €
Nume unitate
Tara
Transport
Data plecarii Click pentru a alege data plecarii
Numar stele stele
Tip masa
Tip camera
Pret minim €
Pret maxim €
Nume
Tara
Transport
Data plecarii Click pentru a alege data plecarii
Pret minim €
Pret maxim €
Curs valutar
02-Noiembrie-2016
Euro = 4.5056 lei
Dolar = 4.0954 lei
Utile si divertisment

Despre Germania

Germania (Republica Federala Germana sau Bundesrepublik Deutchland in limba germana) este o tara cu o suprafata de 357.021 kilometri patrati, situata in centrul Europei. Se invecineaza cu Austria (784 km), Cehia (646 km), Danemarca (68 km), Franta (451 km), Luxemburg (138 km), Olanda (577 km), Polonia (456 km), Elvetia (334 km) si este scaldata de Marea Baltica si Marea Nordului.

In nordul tarii se gasesc campii, in centru podisuri si in sud se gasesc Alpii Bavarezi. Cel mai inalt varf este Zugspitze (2963m). Clima este temperat-oceanica, cu ierni umede, reci si ploioase si veri calde.

Germania este o republica federala impartita in 13 state (landuri): Baden-Wuerttemberg, Berlin, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Hessen, Mecklenburg-Vorpommern, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Saarland, Sachsen-Anhalt and Schleswig-Holstein si 3 state independente (Freistaaten): Bayern, Sachsen a Thueringen. Capitala Germaniei este Berlin, cu mai mult de 3 milioane de locuitori. Alte orase mari sunt: Munchen, Frankfurt pe Main, Hamburg si Cologne. Germania este membra a mai multor organizatii internationale, ca UE, ONU, G8 sau OECD. Moneda oficiala este Euro.

In ceea ce priveste istoria, Germania si-a castigat independenta in 18 ianuarie 1871, cand a fost unificat Imperiul German. In ambele razboaie mondiale Germania a fost infranta, iar dupa cel de-al doilea razboi mondial impartita in 4 zone de ocupatie (Marea Britanie, SUA, URSS si in cele din urma Franta). Republica Federala Germania (RFG, adica Germania de Vest), intemeiata la 23 mai 1949, era formata din zonele de altadata ale Marii Britanii, Statelor Unite si Frantei; Republica Democrata Germana (RDG, adica Germania de Est), intemeiata la 7 octombrie 1949, era formata de fosta zona a URSS. Ambele parti ale Germaniei s-au unificat la data de 3 octombrie 1990, iar cele 4 puteri guvernatoare au renuntat oficial la drepturile lor la data de 15 martie 1991.

In Germania traiesc aproape 82 de milioane si jumatate de locuitori cu o densitate a populatiei de 230 de locuitori pe kilometru patrat. Structura etnica si confesionala a locuitorilor este urmatoarea:
Nemti 91,5%, Turci 2,4%, alte nationalitati 6,1% (majoritatea greci, italieni, polonezi, rusi, sarbi-croati si spanioli); protestanti 34%, romano-catolici 34%, musulmani 3,7% si de alte confesiuni 28,3%. Limba oficiala este germana.

Germania este o tara bogata cu o economie dezvoltata din punct de vedere tehnologic – a cincea pe Glob. Este tara cu economia cu cea mai lenta dezvoltare dintre statele eurozonei. Modernizarea si integrarea partii de est a Germaniei e un proces lung si costisitor, circa 70 de miliarde de dolari sunt alocate de partea de vest pentru sustinerea partii de est. Somajul e o problema cronica. Majoritatea locuitorilor muncesc in domeniul serviciilor, pe locul al doilea se gaseste industria si pe ultimul agricultura. In ceea ce priveste productia industriala, Germania apartine celor mai mari si mai dezvolatate tari producatoare de fier, otel, carbune, ciment, produse chimice, utilaje, masini, electronice, mancaruri si bauturi, constructoare de vapoare si producatoare de articole textile.

Abrevierea internationanala a Germaniei este DEU, iar pt numarul de inmatriculare al masinilor este D. Domeniul de internet pentru Germania este .de, iar prefixul telefonic international este 49.

Calendar evenimente
Noiembrie 2018
  D L Ma Mi J V S  
  1 2 3
  4 5 6 7 8 9 10
  11 12 13 14 15 16 17
  18 19 20 21 22 23 24
  25 26 27 28 29 30
 
Germania
Despre GermaniaDespre Germania
Poze Germania Poze Germania
Atractii turistice Germania Atractii turistice
Informatii utile Germania Informatii utile
Oferte turistice
Newsletter
Completati numele si adresa de email pentru a primi cele mai bune oferte pe email!
Diverse
Protectia consumatorilor
Parteneriate

HOME | INSCRIERI UNITATE CAZARE | AJUTOR | CONTACT | DESPRE NOI | SUGESTII | CARIERE | PARTENERI |
Copyright Avis Travel 2018