HOME | INSCRIERI UNITATE CAZARE | AJUTOR | CONTACT | DESPRE NOI |

Grecia , despre Grecia Atena, informatii Grecia, Foto Grecia

  SPEAK TO OUR TRAVEL EXPERTS : +4021.319.32.23
Oferta personalizata
Cauta oferte
Nume unitate
Tara
Data plecarii Click pentru a alege data plecarii
Numar stele stele
Tip masa
Tip camera
Pret minim €
Pret maxim €
Nume unitate
Tara
Transport
Data plecarii Click pentru a alege data plecarii
Numar stele stele
Tip masa
Tip camera
Pret minim €
Pret maxim €
Nume
Tara
Transport
Data plecarii Click pentru a alege data plecarii
Pret minim €
Pret maxim €
Curs valutar
02-Noiembrie-2016
Euro = 4.5056 lei
Dolar = 4.0954 lei
Utile si divertisment

Despre Atena

Cel mai vizitat oras al Greciei este bineinteles Atena, capitala statului. Cu o populatie de 3,3 milioane de locuitori, Atena este centrul economic, financiar, industrial, politic si cultural al Greciei. Orasul a luat un avant considerabil pe drumul de a deveni cel mai mare centru de afaceri din Uniunea Europeana.

Atena antica era un oras-stat puternic si de asemenea un centru al artei, studiului si filosofiei, locul in care se afla Academia lui Plato si liceul lui Aristotel. Multi politicieni, filosofi si scriitori de vaza ai lumii antice s-au nascut aici. Printre ei amintim: Socrates, Sophocles, Pericles. Atena este privita ca leaganul civilizatiei vestice si locul in care democratia a luat nastere, mai ales datorita impactului pe care implinirile politice si culturale acumulate in secolele al V-lea si al IV-lea i.Hr. l-au avut in restul Europei. Mostenirea erei clasice este inca vizibila in oras datorita monumentelor antice si obiectelor de arta, cel mai impresionant fiind Partenonul de la Acropole. Acropole este un bloc de piatra plat, care se ridica la 150 m deasupra marii in orasul Atena. Acropole era cunoscut si ca Cecropia, dupa legendarul om-sarpe Kekrops (ori Cecrops), primul rege atenian. Partenonul este un templu inchinat zeitei Atena si a fost construit in secolul al V-lea i. Hr. pe stanca Acropole de la Atena. El reprezinta cea mai importanta cladire care s-a pastrat din perioada Greciei antice, considerat o culminare a stilului arhitectural doric. Statuile sale decorative sunt unele dintre cele mai importante opere de arta ale artei elene.

Partenonul este privit ca un simbol al Greciei antice si al democratiei ateniene, este unul dintre cele mai mari monumente ale lumii si impreuna cu Acropole a fost introdusa pe lista vestigiilor protejate de UNESCO. Partenonul a inlocuit un templu mai vechi al Atenei, Pre-Partenonul sau Partenonul vechi, care a fost distrus in timpul invaziei persilor in 480 i.Hr.

Ca majoritatea templelor grecesti, Partenonul a fost folosit pe post de trezorerie. In secolul al VI-lea Partenonul a devenit biserica crestina dedicata Fecioarei Maria. Dupa cucerirea otomana a fost convertit intr-o moschee (la inceputul anilor 1460). In 1806 Thomas Bruce, al saptelea duce de Elgin a luat in Anglia cateva din sculpturile Partenonului cu acordul otomanilor. Acestea au fost vandute muzeului British Museum in 1816. Guvernul grec lupta in continuare pentru inapoierea lor in tara, insa pana acum fara nici un succes.

In jurul Acropolei si in Plaka se gasesc cateva ruine, unele grecesti altele romane. Se gasesc si cateva muzee extrem de interesante, inclusiv Benaki si Muzeul National. De la Atena se organizeaza excursii de cate o zi la Delphi, Sounion, Meteora, Nafplio si Argolis.


Calendar evenimente
Decembrie 2018
  D L Ma Mi J V S  
  1
  2 3 4 5 6 7 8
  9 10 11 12 13 14 15
  16 17 18 19 20 21 22
  23 24 25 26 27 28 29
  30 31
Atena
Despre AtenaDespre Atena
Poze Atena Poze Atena
Atractii turistice Atena Atractii turistice
Oferte turistice
Newsletter
Completati numele si adresa de email pentru a primi cele mai bune oferte pe email!
Diverse
Protectia consumatorilor
Parteneriate

HOME | INSCRIERI UNITATE CAZARE | AJUTOR | CONTACT | DESPRE NOI | SUGESTII | CARIERE | PARTENERI |
Copyright Avis Travel 2018