HOME | INSCRIERI UNITATE CAZARE | AJUTOR | CONTACT | DESPRE NOI |

Anglia , despre Anglia , informatii Anglia, Foto Anglia

  SPEAK TO OUR TRAVEL EXPERTS : +4021.319.32.23
Oferta personalizata
Cauta oferte
Nume unitate
Tara
Data plecarii Click pentru a alege data plecarii
Numar stele stele
Tip masa
Tip camera
Pret minim €
Pret maxim €
Nume unitate
Tara
Transport
Data plecarii Click pentru a alege data plecarii
Numar stele stele
Tip masa
Tip camera
Pret minim €
Pret maxim €
Nume
Tara
Transport
Data plecarii Click pentru a alege data plecarii
Pret minim €
Pret maxim €
Curs valutar
02-Noiembrie-2016
Euro = 4.5056 lei
Dolar = 4.0954 lei
Utile si divertisment

Despre Anglia
Anglia este cea mai mare si cea mai dens populata tara din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Pana in anul 1707 Anglia a fost un regat independent, Regatul Angliei. In 1707 acesta a fuzionat cu Scotia, dand astfel nastere la Regatul Marii Britanii.
Pentru unii, Anglia este sinonim cu Marea Britanie si Regatul Unit, lucru care insa ii nedreptateste si atinge pe scotieni, galezi si nord-irlandezi.
 
Numele "Anglia" vine de la "Tara anglilor" referindu-se la angli, trib germanic de vest, care s-a asezat in insula in secolul V si care provenea din peninsula Iutlanda (azi Germania si Danemarca). Alaturi de acestia s-au asezat inca alte 2 triburi germanice de vest: Iutii (tot din peninsula Iutlanda) si saxonii (din nord-vestul Germaniei de azi). Numele Angliei pe limba cornica este Pow Sowse, care inseamna "Tara Saxonilor".
 
Londra este capitala Angliei dar si capitala Regatului Unit. Aglomeratia urbana a Londrei numara aproximativ 7.350.000 de locuitori.
 
Anglia nu are un legislativ sau un guvern care sa fie responsabil pentru intrega tara, spre deosebire de celelalte trei tari, ci este condusa de parlamentul Regatului Unit si implicit de Guvernul Regatului Unit. Sunt discutii privind crearea fie a unui parlament separat, fie privind acordarea unor puteri legislative celor noua regiuni ale Angliei. Acestea din urma au fost infiintate ca urmare a hotararii Uniunii Europene in urma Tratatului de la Maastricht. In afara de Londra, puterile regiunilor sunt foarte limitate.
 
Regiunea Londrei este divizata in City of London si 31 de "Burguri ale Londrei" ce sunt numite impreuna Londra Mare si sunt administrate de Autoritatea Londrei Mari.
 
Celelalte regiuni sunt formate din comitate ce pot fi metropolitane sau ne-metropoilitane. Acestea sunt la randul lor subdivizate in districte (ce pot fi numite orase, burg-uri, burg-uri regale, burguri metropolitane sau simplu districte). In unele locuri, comitatele si districtele functioneaza impreuna, ca o "autoritate unitara".
 
Sub nivelul districtelor functioneaza, fara o distributie uniforma sau care sa acopere intreg teritoriul, nivelul parohiilor civile. Consiliile parohiilor civile sau consiliile oraselor exista in principiu doar pentru orase mici si in mediul rural, fiind rar intalnite in orasele mari si interzise in interiorul Londrei Mari.
Calendar evenimente
Iulie 2018
  D L Ma Mi J V S  
  1 2 3 4 5 6 7
  8 9 10 11 12 13 14
  15 16 17 18 19 20 21
  22 23 24 25 26 27 28
  29 30 31
 
Anglia
Despre AngliaDespre Anglia
Poze Anglia Poze Anglia
Atractii turistice Anglia Atractii turistice
Informatii utile Anglia Informatii utile
Oferte turistice
Newsletter
Completati numele si adresa de email pentru a primi cele mai bune oferte pe email!
Diverse
Protectia consumatorilor
Parteneriate

HOME | INSCRIERI UNITATE CAZARE | AJUTOR | CONTACT | DESPRE NOI | SUGESTII | CARIERE | PARTENERI |
Copyright Avis Travel 2018