HOME | INSCRIERI UNITATE CAZARE | AJUTOR | CONTACT | DESPRE NOI |

Casa Lutsch,Casa Lutsch Sibiu, Cladiri Casa Lutsch..

  SPEAK TO OUR TRAVEL EXPERTS : +4021.319.32.23
Oferta personalizata
Cauta oferte
Nume unitate
Tara
Data plecarii Click pentru a alege data plecarii
Numar stele stele
Tip masa
Tip camera
Pret minim €
Pret maxim €
Nume unitate
Tara
Transport
Data plecarii Click pentru a alege data plecarii
Numar stele stele
Tip masa
Tip camera
Pret minim €
Pret maxim €
Nume
Tara
Transport
Data plecarii Click pentru a alege data plecarii
Pret minim €
Pret maxim €
Curs valutar
02-Noiembrie-2016
Euro = 4.5056 lei
Dolar = 4.0954 lei
Utile si divertisment
Despre Casa Lutsch

Cladirea situata in Piata Mare nr. 13, adapostind in prezent sediul Forumului Democrat al Germanilor din Romania, are o istorie extrem de bogata. Cunoscuta drept Casa Lutsch, de la numele unuia dintre proprietarii sai din secolele XVI-XVII, cladirea in care a fiintat si restaurantul “Dunarea”, a fost, inainte de toate, prin anii 1400, sediul prepoziturii. Ultimele cercetari au stabilit ca respectiva casa era una dintre cele mai insemnate din Sibiu. Din tablourile de epoca se poate reconstitui cu aproximatie, fatada casei, in care elementele principale erau un turn-locuinta cu patru niveluri, asemanator cu cel al casei Haller, flancat de doua corpuri de cladire, cea dinspre sud avand un bowindow. Tabloul lui Franz Neuhauser (cca. 1790) prezinta chiar aceasta cladire cu turn-locuinta construita in stil gotic.
Planul initial poate fi recompus pe baza planului pivnitei actuale, unde se pastreaza cu fidelitate unele detalii (ancadramente de piatra cu muchii tesite, scara in spirala care urca spre etaj, precum si partial, fundatiile unei capele cu cor poligonal in partea din spate a casei-fosta capela Sf. Ladislau) .
La nivelul parterului, cu exceptia boltilor fostei treceri spre curte , nu se mai pastreaza detalii originale. Se pare ca edificiul dateaza din ultima treime a secolului al XV-lea, in acest sens analogia turnului-locuinta cu constructii similare de la Casa Haller si de la Primaria veche, fiind edificatoare.
Multi istorici sunt de parere ca aceasta casa a fost construita in 1424, chiar de catre regele Sigismund, cu scopul de a-i gazdui pe regi, voievozi si inalti demnitari care veneau in acele vremuri la Sibiu. Pana la sfarsitul secolului al XV-lea, casa s-a aflat in proprietatea familiei Altemberger, apoi, intre anii 1537-1593, ea a fost detinuta de familia Haller.
Dupa aceea edificiul intra in posesia lui Johann Lutsch, perioada din care provine si fragmentul de ancadrament de la usa bibliotecii Brukenthal, atribuit sculptorului Elias Nicolai si reprezentand blazonul familiei primarului Michael Lutsch. Desi in 1661 intra in proprietatea lui Georg Reussner, exista si o “legenda” potrivit careia casa nu ar fi fost achizitionata de acesta din urma ci castigata la jocul de popice. Iar aceasta pentru ca stema pe care se aflau cifrele prezentau si doua maini, dintre care una tinea un popic. Urmasii ultimului proprietar doneaza statului, la 1821, imobilul respectiv, iar in 1830, sufera transformari de anvergura, dupa care abia in 1999, mai intra intr-un ultim proces de renovare.

 


Warning: imagejpeg(uploads/thumbs/tn_15007_casa lutsch.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/activspo/public_html/avistravel.ro/thumb.php on line 104

Warning: getimagesize(uploads/thumbs/tn_15007_casa lutsch.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/activspo/public_html/avistravel.ro/ini.php on line 49

Warning: Division by zero in /home/activspo/public_html/avistravel.ro/ini.php on line 52

Warning: getimagesize(uploads/thumbs/tn_15007_casa lutsch.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/activspo/public_html/avistravel.ro/ini.php on line 61

Warning: Division by zero in /home/activspo/public_html/avistravel.ro/ini.php on line 64
Calendar evenimente
Noiembrie 2018
  D L Ma Mi J V S  
  1 2 3
  4 5 6 7 8 9 10
  11 12 13 14 15 16 17
  18 19 20 21 22 23 24
  25 26 27 28 29 30
 
Romania
Poze Romania Poze Romania
Atractii turistice Romania Atractii turistice
Informatii utile Romania Informatii utile
Oferte turistice
Newsletter
Completati numele si adresa de email pentru a primi cele mai bune oferte pe email!
Diverse
Protectia consumatorilor
Parteneriate

HOME | INSCRIERI UNITATE CAZARE | AJUTOR | CONTACT | DESPRE NOI | SUGESTII | CARIERE | PARTENERI |
Copyright Avis Travel 2018